Actueel

September 2022

Op zaterdag 10 september traden wij 2 x op tijdens het Groot Amateurkunst Festival in Amersfoort. Tijdens ons tweede optreden in de Lutherse kerk kwam ook de wethouder kijken. De hele dag door traden op verschillende plaatsen diverse koren en orkesten op.

Augustus 2022

Het programma voor het Groot Amateurkunst Festival op 10 september is bekend. Van 11.00 - 17.00 uur zijn er diverse optredens op mooie locaties in Amersfoort te zien. Ook Roca Rosa doet mee. Van 11.15 – 11.45 uur in de Rochuskapel (Pothstraat 16) en van 13.00 - 13.30 uur in de Lutherse kerk (Langestraat 61). Bekijk het hele programma.

Juli 2022

Tijdens Pride Amersfoort op 28 juli, was er ook een delegatie van Roca Rosa aanwezig. Voorafgaand aan het jaarlijkse roze feest op de Hof, was er een Pride Walk waar een aantal leden van ons koor samen met een heleboel andere mensen trots de grote regenboogvlag door de stad droegen.

Mei 2022

Eindelijk was het zover. Op 7 mei deden wij mee aan het rozekorenfestival Tutti in Den Haag. 3 x traden wij op. 's Middags 2 x buiten en 's avonds 1 x in het onderwijs- en cultuurgebouw Amare. Bekijk het optreden.

Juni 2022

Op 25 juni was Roca Rosa aanwezig bij Amersfoort Aangenaam, dé bijeenkomst voor nieuwe inwoners van Amersfoort. De gemeente Amersfoort organiseert jaarlijks een bijeenkomst waar nieuwe inwoners een uitnodiging voor krijgen. Zij maken dan kennis met organisaties in de stad Amersfoort, met de gemeente en het gemeentebestuur.

Mei 2022

Eindelijk was het zover. Op 7 mei deden wij mee aan het rozekorenfestival Tutti in Den Haag. 3 x traden wij op. 's Middags 2 x buiten en 's avonds 1 x in het onderwijs- en cultuurgebouw Amare. Bekijk het optreden.

April 2022

Nee, dit heeft niks te maken met een yogasessie of met het zoeken naar een verloren contactlens. Wij oefenen hier voor een optreden. En ja, buigen na een optreden hoort erbij.

Wij doen zaterdag 7 mei mee aan het rozekorenfestival Tutti in Den Haag. Kom je ook kijken? Bekijk het programma

April 2022

Roca Rosa is volop in voorbereiding op het rozekorenfestival Tutti in Den Haag. Zaterdag 7 mei treden wij 3 x op. 's Middags 2 x buiten en 's avonds 1 x in het onderwijs- en cultuurgebouw Amare. Bekijk het laatste nieuws van Tutti.

Maart 2022

Dit jaar staat onze dirigent, Marie Christien Overdulve, alweer 10-jaar voor ons koor. Wij zijn ontzettend blij met haar. Daarom hebben we Marie Christien en haar partner getrakteerd op een mooie voostelling van Dominic Seldis in Flint theater Amersfoort. En natuurlijk was er ook een afvaardiging van Roca Rosa aanwezig om mee te genieten van de voorstelling.

Februari 2022

Roca Rosa doet mee aan de inloopconcerten die Scholen in de Kunst elk jaar organiseert. Wij zingen op zaterdag 5 maart 2022 in De Nieuwe Kerk aan de Leusderweg in Amersfoort. Het concert start om 13.00 uur en wij zijn om 16.00 uur aan de beurt. Elk koor zingt een half uur. Bekijk het hele programma van 5 maart.

Januari 2022

Een nieuw jaar is weer begonnen en met goed nieuws. We mogen weer repeteren! We kijken ernaar uit om weer samen te zingen en ons voor te bereiden op optredens.

December 2021

Helaas kon ons optreden deze maand niet doorgaan. Voor onze trouwe volgers en andere belangstellenden, wilden we toch graag wat van ons laten horen. Beluister het hier of op ons YouTube kanaal. Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een muzikaal 2022 toe.

December 2021

De moeder van Inge, een van onze leden, heeft ons koor een prachtig cadeau gegeven. Een piano. Natuurlijk moesten we even laten horen dat we er heel blij mee zijn.

November 2021

In verband met de toenemende coronabesmettingen, hebben we besloten het kerstkoffietafelconcert voor vrienden en familie van 18 december af te blazen. In plaats daarvan maken we er een sfeervolle kerstrepetitie van. We hopen dat we volgend jaar wel weer voor publiek op kunnen treden.

Oktober 2021

Ons lid, Nico Scheerder, vertelde op Coming Out Day een indrukwekkend verhaal. Over het belang van respect en liefde voor elkaar. Hij keek ook terug op de rellen tijdens Roze Zaterdag van 1982 in Amersfoort.

In de raadzaal van het gemeentehuis was een grote groep aandachtige luisteraars. Veel middelbare scholieren van verschillende scholen, raadsleden, de burgemeester, ambtenaren, wethouder en mensen uit de LHBTIQ+ gemeenschap.

Oktober 2021

Vandaag, 11 oktober, is het Coming Out Day. Een internationaal feest. We vieren dat je mag zijn wie je bent. In Amersfoort begon het feest vrijdag 8 oktober al. Ook Roca Rosa was dit weekend van de partij. Op zondag zongen we na de Pride Walk enthousiast op de Hof onder het motto: Ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie jij wil zijn.

Oktober 2021

Kom je ook kijken aanstaande zondag? We zingen om 16:00 uur in Amersfoort. Bij café 't Koetje op de Hof 17A.

In het kader van het Coming Out Festival hebben we een mooi programma in elkaar gezet. Met oude en nieuwe liedjes uit ons repertoire.

Kaartjes zijn verkrijgbaar via Ticketshop

September 2021

We zijn begonnen! Het was weer heerlijk zingen met het koor op 11 september. Wat hebben we dat gemist.

Gezellig geluncht bij het Parkhuis, na afloop van onze startrepetitie.

Ons eerste optreden staat ook al gepland. Op zondag 10 oktober zingen we om 16:00 uur op de Hof in Amersfoort, bij café 't Koetje.

In verband met het Coming Out Festival hebben we een mooi programma in elkaar gezet.

Augustus 2021

Hoera! Zaterdag 11 september mogen we weer live repeteren. We starten om 09.30 uur en eindigen om 12.00 uur in wijkcentrum Het Klokhuis, Weberstraat 2, 3816 VC Amersfoort. We oefenen elke 14 dagen, altijd op zaterdag. Kom gerust een keer kijken als je mee wilt doen.

Juli 2021

Mooi interview van ons lid Margreet van Hensbergen die samen met Gon Teunissen goed en belangrijk vrijwilligerswerk doet voor roze 50+ Midden Nederland. Lees het hele artikel in De Stad Amersfoort.

Juni 2021

Het ziet ernaar uit dat we vanaf 11 september weer live mogen repeteren. We oefenen elke 14 dagen in wijkcentrum Het Klokhuis, Weberstraat 2, 3816 VC Amersfoort. Kom gerust een keer kijken als je mee wilt doen. We repeteren van 09.30 - 12.00 uur.

Wij wensen jullie een hele fijne zomer.

Roze Zaterdag 2021

Juni 2021

Normaal gesproken vindt Roze Zaterdag op de laatste zaterdag van juni plaats. Vanwege corona is het feest dit jaar verplaatst naar zaterdag 16 oktober. Het organisatiecomité bevindt zich dit jaar in Leeuwarden. Bekijk het programma.

Mei 2021

Elk jaar op 4 mei herdenken wij slachtoffers die zijn omgekomen tijdens oorlogssituaties en vredesoperaties. Namens de regenbooggemeenschap van Amersfoort legt Keiroze een krans bij de Stenen Man. Het monument bij Kamp Amersfoort.

April 2021

Op 24 april hebben we een heel leuke Zoomrepetitie gehad onder leiding van Harry de Beer. Enthousiast viel hij in voor onze vaste dirigent Marie Christien. We zongen andere liedjes dan ons eigen repetoire, en dat was een leuke afwisseling. We waren met velen, en dat zegt wat over het saamhorigheidsgevoel van Roca Rosa. Het compliment daarvoor van Harry, voor koor en dirigent, konden we in ons zak steken.

April 2021

1 april 2001 - 1 april 2021. Vandaag is het precies 20 jaar geleden dat in Nederland het burgerlijk huwelijk werd opengesteld voor mensen van hetzelfde geslacht. Nederland liep toen voorop, wij waren het eerste land ter wereld waar dat mogelijk was.

Maart 2021

Begin maart verscheen de Amateurkunstkrant met daarin een overzicht van de amateurverenigingen in Amersfoort en de regio. Natuurlijk staat Roca Rosa daar ook in, op bladzijde 11 met een vrolijke foto. Bekijk de mooie krant

Februari 2021

Zaterdag 27/2 staat een online bodypercussie en zang workshop met Fredrike de Winter op ons programma.

Live samen zingen gaat nog niet en repeteren via Zoom blijft een behoorlijke uitdaging.

Wij verheugen ons op een vrolijke ochtend met deze workshop, waarvan Fredrike zegt:

"een moment waarin we ons in ieder geval verbinden met elkaar en waarin we weer een sprankje ervaren van

de essentie van samen musiceren".

Januari 2021

Tijdens onze eerste repetitie van het nieuwe jaar hebben we met Bert van de Wetering gezongen.

Hij organiseert leuke online meezing ochtenden.

Daarna hebben we gezellig online koffie en thee gedronken.

De komende repetities doen we weer via Zoom met onze eigen dirigente en ons eigen repertoire.

December 2020

In 2021 repeteren we voorlopig nog via Zoom.

We wensen je fijne feestdagen en een nieuw jaar waar muziek in zit!

November 2020

Vanwege Corona repeteren we weer online via Zoom.

September 2020

We zijn begonnen in onze nieuwe locatie, wijkcentrum Het Klokhuis, Weberstraat 2, 3816 VC Amersfoort.

Augustus 2020

We hebben een nieuwe locatie om coronaproof te repeteren. Vanaf 12 september repeteren we om de 14 dagen in wijkcentrum Het Klokhuis, Weberstraat 2, 3816 VC Amersfoort.

Juni 2020

Het seizoen 2019 – 2020 hebben we met een mooie body persussion sessie in Park Randenbroek afgesloten. We hopen dat we in september 2020 weer als koor kunnen zingen.

April 2020

Als gevolg van de coronacrisis is het korenfestival Tutti 2020 een jaar uitgesteld. Ook worden de concerten met het Clarinet Choir uit Haarlem uitgesteld tot het voorjaar 2021. Dit jaar vindt er dus geen concert plaats. Nadere bijzonderheden volgen.

Kom eens kijken op een repetitie om de sfeer te proeven!

© Copyright 2020 Rocarosa.nl | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring  | Cookieverklaring

Gerealiseerde deur NIKU Solutions